english version

+32 (0)469 128 138

tel

Reviews

De Smet Ria, stafmedewerker “bewegen”, MPI Oosterloo

"Vanwege gedragsproblemen hebben we de stoel maar beperkt kunnen uitproberen, niettegenstaande dat zijn we zeker overtuigd het nut."

 

Tessa, leerkracht BuSo Ter Bank

"De stoel is goed, kindvriendelijk, kleurrijk en veilig. Je kunt de stoel aanpassen zodat hij heel lang kan gebruikt worden. Hij is een zeer goede hulp, kindvriendelijk, oogt mooi en gemakkelijk te gebruiken."

 

Ann Gios, BuBao Het Sas

"De blijfstoel bood ons opnieuw perspectief binnen de klaswerking. Ondanks de beproevingen zoals wiebelen, shokken, etc. die de stoel doorstond, vond het kind er telkens opnieuw zijn rust in. Het hanteren van de zware stoel vraagt wel enige oefening. Ook het rijden over kleine niveauverschillen is geen evidentie. Een zeer belangrijk aandachtspunt is het correct openen en sluiten van het tafelblad om ongelukken te vermijden. Deze zaken nemen niet weg dat de stoel voor ons een enorm hulpmiddel was en de personeelsmiddelen konden drukken."

 

Kathleen, klastitularis, MPI het kompas

"Zéér goede stoel die zorgt voor voldoende rust! De 100% zekerheid dat een kind er niet uit kan is absoluut waar."

 

Wim Van Nieuwenhuize, Directeur KBO Levensblij

"Dankzij de blijfstoel kan F. weer meedoen met activiteiten als crea, sensopathisch spel,... Ook het eten kan weer op een veilige manier. F. ervaart de stoel als zeer comfortabel en gaat er spontaan inzitten!"

 

Leen verheyden , Ergotherapeute v.z.w. Oostrem – De Wilg

"Hij is uitgetest. Omdat wij werken met mensen die volwassen zijn zal de stoel natuurlijk zijn optimale kunnen niet bewezen hebben maar we hebben zeker de positieve effecten ervan gezien! We blijven erg geinteresseerd in het volwassen model! Bedankt dat we hem mochten proberen."

 

Trees Pauwelyn, mpi-sint vincentius

"De blijfstoel is een rustpunt, een veilig eiland, een vertrouwde plek. Dit waar elke mens nood aan heeft!"

 

Lieselot Temmerman, orthopedagoog, SPES Buitengewoon Basisonderwijs

"Wij hebben de blijfstoel een aantal weken mogen uittesten, wat een fantastisch initiatief! Wij hebben hier niets dan positieve ervaringen mee! Jammer dat we de stoel moesten afgeven... :)"

 

Filip Meersman, MFC Sint Jozef

"Het was zeer gebruiksvriendelijk om in en uit te stappen ; geen tijdsverlies meer om fixatieriemen met magneetslotjes te sluiten . Met fixatieriemen was steeds kans dat de bewoner zich kon loswringen en er toch uitgeraakte, dit probleem is met de blijfstoel uitgesloten omdat de instelling zo nauwkeurig op maat gebeurde dat eruit komen echt onmogelijk is. Een groot voordeel is ook plaatswinst in de klas : voorheen werd deze bewoner op een triptrapstoel gefixeerd en deze stoel was gemonteerd op een grote houten plaat omdat hij anders wegliep met stoel. Bovendien is de blijfstoel ook mobiel en zodanig kon deze bewoner ook deelnemen aan alle activiteiten in elk deel van de klas. De bewoner vertoonde merkelijk minder motorische onrust en gaf een tevreden indruk in deze stoel. De andere kinderen uit de klas waren jaloers en mochten als ze flink waren als beloning eens 5 minuutjes in deze stoel zitten!"

 

Katleen Van Hoey, Blijdorp

"Positief: gebruiksvriendelijk, oogt mooi, aantrekkelijk, nodigt uit, kind zit er graag in en kan er niet uit, leuk, stevig en eenvoudig Negatief: prijzig, kan niet door een normale deur, jammer dat er geen volwassen model bestaat."

 

Ann Dejonghe, Sint Idesbald

"Lucas was altijd enthousiast om in zijn stoel te mogen zitten. Hij stond telkens flink klaar aan het deurtje, ongedurig tot we het zouden open doen voor hem. Hij zat hoog als op een troon met overzicht over alles!"

 

Sarah Vangansewinkel / MPI “de luchtballon” naar de krant het belang van Limburg)

"De blijfstoel is een zitmeubel speciaal ontwikkeld om kinderen (type 2) met motorische onrust voor een stuk fysiek te begrenzen met behoud van hun bewegingsvrijheid. Het is een totaal nieuw concept en enig in de wereld. De blijfstoel biedt een veilig basisklimaat waarbinnen de kinderen optimaal tot ontwikkeling kunnen komen. Motorische afleiding kan verminderen zodat de concentratie verhoogd. Op deze manier kunnen de leermomenten optimaler benut worden. De blijfstoel kan op die manier ook veiligheid en geborgenheid bieden, kinderen komen tot rust in de stoel. Voor onze school was het alvast een succes."

 

Alice Leemans, CREB Woluwe

"Points négatifs:
° La chaise prend énormément de place
° Elle n'est pas très maniable lorsqu'il s'agit de la pousser vers l'avant ( plus maniable lorsqu'on la tire)
° Il faut faire certaines manipulations pour l'adapter à la taille d'un enfant (difficile à utiliser pour une vie de groupe)
° Prix

Points positifs:
° Les enfants sont confortables dedans. contention avec une liberté de mouvement.
° Les 3 enfants avec lesquels nous avons utilisé la chaise demande pour aller dedans et demandent eux même pour fermer la porte et mettre la tablette.
° La chaise permet à l'enfant d'être bien disponible pour une activité spécifique car elle le contient mais lui laisse une grande possibilité de mouvement.
° Grande tablette pour placer des jeux, donner un repas à un enfant,...
° Possibilité de la déplacer.
° Contrairement à des coquilles, la chaise permet à l'enfant de rester dedans en toute sécurité (pas de risque de chute) grâce au poids et à la stabilité.
° Elle est adaptable à différentes tailles."

 

Daphné De Schrijver, MPI De Oase

"Sinds 10 dagen gebruiken wij de blijfstoel op proef. We zijn hier uiterst tevreden over. We merken zelfs dat we moeilijk nog zonder kunnen."